Verliezen van smartphone op vakantie erger dan trouwring.
Het verliezen van hun smartphone wordt door 77 procent van de mensen bestempeld als de meest stressvolle ervaring op vakantie.
Ik heb geen smartphone, maar zou super in de stress raken als ik er één bij me zou hebben op vakantie. Dan ben ik bereikbaar en dat wil ik dan helemaal niet zijn.
Ze vinden het zelfs erger dan het eventuele verlies van hun emotioneel beladen trouwring, dat slechts 55 procent als het ergste beschouwt.
Waar gaat dit heen met de wereld?
Kunnen ze dan niet beter met hun smartphone trouwen?
En dan kunnen ze een foto van hun trouwring op de smartphone zetten. Zijn ze die ook nooit kwijt.
Verder bleek uit de enquête van Intel Corporation ook dat 87 procent van de 'jonge' reizigers zich op vakantie gelukkiger voelt als ze hun mobiele telefoon bij zich hadden.
Ze zouden eens wat missen . . .
Bijna de helft van alle 2.500 ondervraagden (44 procent) bekende zich angstig te voelen bij het reizen zonder gsm. Vooral vrouwen beschouwen een mogelijk verlies van hun gsm als een extreem stressvolle ervaring, met 82 procent die dat bekende. Een iets mindere 73 procent van de mannen zei hetzelfde.
Misschien een gsm in de vorm van een trouwring nemen?
Ook bij jongere reizigers bleek de drang naar de smartphone groter te zijn dan bij de ouderen. 63 procent van hen is zelfs bereid om zijn persoonlijke hygiëne en comfort op te geven in ruil voor de mogelijkheid om de gsm op te laden. Verder zei 64 procent van alle ondervraagden dat ze toiletgerief, haardrogers en zelfs een paar schoenen zouden opofferen om toch maar hun gsm en bijhorende benodigdheden in de koffer te krijgen.
Lekker stinkend bellen met een ander. Gelukkig is er nog geen telefoon met geurherkenning. De ander zou spontaan weer ophangen. Heb je al je persoonlijke hygiënische spullen thuisgelaten om je gsm mee te nemen, hangen de anderen weer op omdat je stinkt . . .
'We stelden vast dat er een groot verschil is in de manier waarop mensen vroeger reisden en hoe ze dat nu doen. Ze hebben hoge verwachtingen van wat de technologie kan doen en willen altijd bereikbaar zijn. Velen worden dan ook erg boos als ze hun gsm niet kunnen opladen', besluit Mike Fard van Intel.
Onderlaatst zat ik op het toilet mijn noodzakelijke boodschap weg te brengen, toen mijn mobiele telefoon begon te rinkelen. Tja, helaas . . . ik neem dan niet op.
Nadat ik het toilet in goede gezondheid had verlaten, keek ik op mijn mobiele telefoon en zag dat een bekende mij gebeld had. Zo vriendelijk als ik ben, heb ik braaf teruggebeld.
“Bel je nu al terug? Was je soms je telefoon weer eens vergeten?” kreeg ik te horen.
“Nee, hoor. Maar ik neem hem echt niet mee naar het toilet. Dat vind ik toch echt wat overdreven.”
“Je kan nooit weten. Soms zou het wel eens een heel belangrijk telefoontje kunnen zijn.”
Ik weet niet in welke wereld hij leeft, maar als ik nodig moet en aan het lossen ben op het toilet, kan de telefoon overgaan zo vaak hij wilt, maar op dat moment is het lossen van overbodige afvalstoffen toch echt veel belangrijker dan die telefoon.
“Tja, ik weet het niet.” zei ik weifelend, “Ik ben bang dat ik dan met een toiletpapiertje aan mijn oor eindig en de telefoon in mijn . . .”
Wat triest bericht. Dat ding heb ik echt niet nodig op vakantie, zelfs buiten de vakantie om is die vaak leeg of geen beltegoed. Zelfs heb ik nu een huistelefoon waar geen nummermelder op zit, als ze mij dringend nodig hebben bellen ze maar terug of sturen een mail. Wil niet meer 24 uur per dag beschikbaar zijn voor iedereen. Wat een verlichting.
BeantwoordenVerwijderenDebby
xx